Inovatívny čin roka 2012

22.05.2013 Nitra

Bratislava(21.5.2012) – Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský dnes v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre (o 18.00 h) odovzdá ocenenie najlepším v súťaži “ Inovatívny čin roka 2012“. Je to jedna z každoročných aktivít rezortu na podporu inovácií na Slovensku.

Súťaž o Cenu ministra hospodárstva SR „Inovatívny čin roka“ poskytuje už 6 rokov prehľad o slovenských firmách, ktoré so svojimi jedinečnými riešeniami uspeli na trhu. Cieľom podujatia je propagovať zrealizované inovácie a povzbudiť domáce podniky i fyzické osoby k inovatívnym podnikateľským aktivitám. Rezort hospodárstva tak reagoval na rastúci inovatívny potenciál slovenských podnikov. Dnes už príbehy úspešných firiem, ktoré sa dokázali presadiť v tvrdej konkurencii, priťahujú odbornú i širokú verejnosť častejšie. Stále však nie sú samozrejmosťou.

Šiesty ročník súťaže Inovatívny čin roka, vyhlásilo MH SR 10. januára 2013. Súťaž má štyri kategórie (Výrobková inovácia, Technologická inovácia, Inovácia služby (netechnologický proces), Medzinárodná kooperácia). Hodnotiaca komisia v tomto roku navrhla udeliť navyše trom súťažiacim mimoriadnu cenu ministra.

Organizátorom súťaže je príspevková organizácia MH SR Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA). V prípade, že výrobková inovácia, technologická inovácia, alebo inovácia služby vznikla ako výsledok medzinárodnej spolupráce medzi slovenským a zahraničným subjektom, súťažiaci mali možnosť prihlásiť súťažný návrh do kategórie „Medzinárodná kooperácia“. Celkovo sa do boja o Cenu ministra hospodárstva SR „Inovatívny čin roka“ zapojilo 193 súťažiacich.

Súťaž je súčasťou Inovačnej politiky SR na roky 2008 – 2010 a 2011 – 2013. Doteraz bolo ocenenie odovzdané 19 projektom. Počas prvých dvoch ročníkov boli firmy oceňované v troch kategóriách – Výrobková inovácia, technologická inovácia a Inovácia služieb. V roku 2010 sa súťaž rozšírila o ďalšiu kategóriu – Medzinárodná kooperácia.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR
 

Vyberte región